Zapiekany bakłażan z cukinią, ziołami, parmezanem i mozzarellą w czosnkowym sosie pomidorowym

131 kliknięć
11.10.2016
blog: Wino Francja Kuchnia

Przepis: Zapiekany bakłażan z cukinią, ziołami, parmezanem i mozzarellą w czosnkowym sosie pomidorowym

Składniki: Czosnkowy sos pomidorowy: Wykonanie: Bakłażana pokroić w plastry, oprószyć solą, odłożyć na 30 minut, po czym przepłukać, osuszyć. W odpowiednim garnku rozgrzać oliwę, dodać posiekany czosnek, zioła, lekko podsmażyć. Dodać słodką paprykę, cukier, karmelizować, następnie dodać pastę pomidorową, przyprawić solą, pieprzem. Chwilę poddusić do połączenia się smaków. Cukinię pokroić w plastry i na przemian z przygotowanym...

DODANO DO 5 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Ivka
    Ivka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ivka w kuchni
    Zapiekanka z bakłażana i cukinii

    Zapiekanka z bakłażana i cukinii 274

    juriel
    juriel Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    gotowanie odchudzanie
    zapiekane warzywa

    zapiekane warzywa 1505

    canette
    canette Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Taniec Smaków
    Zapiekane bakłażany

    Zapiekane bakłażany 1353

    KasiaJ
    KasiaJ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pełny talerz
    Podsumowanie akcji pora na pomidora

    Podsumowanie akcji pora na pomidora 868