Zapiekany kalafior świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub rybnym. Można go serwować także jako samodzielne lekkie danie na ciepło lub zimno.

21 kliknięć
18.06.2015
blog: SzczyptaChili

Przepis: Zapiekany kalafior świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub rybnym. Można go serwować także jako samodzielne lekkie danie na ciepło lub zimno.

Zapiekany kalafior Składniki: 1 mały kalafior 150g. tartego sera żółtego wiórki masła śmietankowego 2 łyżki posiekanego kopru sól , pieprz gałka muszkatołowa Przygotowanie: Kalafiora podzielić na różyczki , ugotować na pół miękko w osolonej wodzie , odcedzić , osuszyć. Przełożyć warzywo do naczynia żaroodpornego , wieprz posypać serem żółtym , przyprawami oraz koprem. Ułożyć wiórki masła. Zapiekać 15-20 min w piekarniku nagrza...

Zobacz także przepisy na:

    marta-gotuje.pl
    marta-gotuje.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    marta-gotuje.pl
    Danie jednogarnkowe

    Danie jednogarnkowe 7483

    rogatek
    rogatek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kulinaria rogatka
    Zapiekane purée ziemnaczane

    Zapiekane purée ziemnaczane 28

    Bożena
    Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje domowe kucharzenie
    Danie jednogarnkowe

    Danie jednogarnkowe 3714