Zeytinyağlı biber dolması czyli coś dla wegetarian

86 kliknięć
10.12.2011
blog: Turcja od kuchni

Przepis: Zeytinyağlı biber dolması czyli coś dla wegetarian

Tu w Turcji robimy faszerowaną paprykę na dwa sposoby. Z mięsem czyli etli przepis jest tu i wersję bezmięsną z oliwą z oliwek. Ja osobiście lubie je obie gdyż serwowane są na różne sposoby i smakowo bardzo sie różnia. Pierwszą jemy jako danie główne na ciepło z sosem jogurtowym a druga to przystawka i podajemy ją na zimno z sokiem z cytryny. Zeytinyağlı biber dolması składniki 10 papryk do faszerowania szklanka ryżu tu w Turc...

Zobacz także przepisy na:

    KlaraFina
    KlaraFina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarna czytelnia
    Zróbmy sobie bimber

    Zróbmy sobie bimber 6872

    zaba05
    zaba05 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Proud to be vegetarian
    Wegetarianizm

    Wegetarianizm 38

    krzysn
    krzysn Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Władzia
    Bimber Grunwald

    Bimber Grunwald 6665

    emilia
    emilia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Turcja od kuchni
    Pasta rybna w sam raz na kanapki

    Pasta rybna w sam raz na kanapki 142

    emilia
    emilia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Turcja od kuchni
    Faszerowane karczochy

    Faszerowane karczochy 694

    qpoprostu
    qpoprostu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Qchnia po prostu
    Cytrynówka na bimbrze

    Cytrynówka na bimbrze 8888

    figmara
    figmara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    figowe smaki
    Kasza gryczana z pul biber

    Kasza gryczana z pul biber 44