Zupa krem z zielonych szparagów

18 kliknięć
15.05.2016
blog: Black Plate

Przepis: Zupa krem z zielonych szparagów

Składniki: Przygotowanie: Szparagom usunąć zdrewniałe końcówki. Odciąć łodygi. Przygotować wywar według przepisu. Dodać szczyptę tymianku (g), łodygi szparagów (sł) i gotować około 5-7 minut aż łodygi będą miękkie. Następnie zupę dokładnie zmiksować, dodać szczyptę papryki ostrej (o), pieprz (o) i sól do smaku (słn), Wrzucić posiekany koperek (k) i szczyptę kurkumy (g). Zahartować zupą łyżkę lub dwie śmietany, dodać do zupy i ...

Zobacz także przepisy na:

    victoria
    victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Picantecooking
    Zupa krem z zielonych szparagów

    Zupa krem z zielonych szparagów 38

    beetle
    beetle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    apetyt i smak
    Zupa krem z zielonych szparagów

    Zupa krem z zielonych szparagów 48