Zupa z zielonej soczewicy z kaszą gryczaną i paluszkami serowymi

88 kliknięć
03.05.2015
blog: Moje Wypieki I Nie Tylko

Przepis: Zupa z zielonej soczewicy z kaszą gryczaną i paluszkami serowymi

Soczewica zielona odznacza się bardzo delikatnym smakiem i po ugotowaniu nie rozpada się, lecz zachowuje sypkość. Można przygotować na jej bazie pasty kanapkowe lub farsz do pierogów czy krokietów. Dobrze komponuje się także z sałatkami. Ma niski indeks glikemiczny - IG = 25. Ponadto  jest źródłem błonnika, który obniża poziom glukozy we krwi. W związku z tym, bez przeszkód  mogą ją spożywać diabetycy. Cieszy się dużą popularn...

Zobacz także przepisy na:

    Sprawdzona Kuchnia
    Sprawdzona Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sprawdzonakuchnia
    Sałatka letnia

    Sałatka letnia 509

    Sprawdzona Kuchnia
    Sprawdzona Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sprawdzonakuchnia
    Pulpety rybne

    Pulpety rybne 1862

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis przepisów

    Alfabetyczny spis przepisów 6562

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis treści

    Alfabetyczny spis treści 1651

    Greta
    Greta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    winegreta
    Sałatka z kaszą gryczaną

    Sałatka z kaszą gryczaną 4791

    Sprawdzona Kuchnia
    Sprawdzona Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sprawdzonakuchnia
    Falafel

    Falafel 410

    Sprawdzona Kuchnia
    Sprawdzona Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sprawdzonakuchnia
    Burger z soczewicy

    Burger z soczewicy 240

    Sprawdzona Kuchnia
    Sprawdzona Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sprawdzonakuchnia
    Zupa groszkowa

    Zupa groszkowa 528

    Sprawdzona Kuchnia
    Sprawdzona Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sprawdzonakuchnia
    Żurek

    Żurek 406