żurawina do mięsa

6407 kliknięć
15.01.2014
blog: moja e-książka kucharska

Przepis: żurawina do mięsa

500g suszonej żurawiny 1,25l wody Żurawinę zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu przez około 1 godzinę-aż owoce żurawiny będę mięciutkie a płyn zrobi się zawiesisty. Ot i cała sztuka. Żurawiny nie trzeba słodzić! Będzie słodka:) Słodycz z jej wnętrza wydobywa się podczas gotowania, tak  samo jak substancja żelująca. Idealna do serów (szczególnie oscypka na ciepło), mięs i kanapek z szynką. Ja lubię wyjadać prosto ze słoika:)...

Zobacz także przepisy na:

    kuchareczka
    kuchareczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    moja e-książka kucharska
    żurawina do mięsa

    żurawina do mięsa 6407

    baby-w-kuchni
    baby-w-kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    BaBy w kuchni
    Filet z indyka z żurawiną

    Filet z indyka z żurawiną 6213

    Lilu
    Lilu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ze smakiem bez glutenu
    Żurawina do mięsa na zimę

    Żurawina do mięsa na zimę 563

    Kuchnia Tomka
    Kuchnia Tomka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Tomka
    Żurawina do mięsa na zimę

    Żurawina do mięsa na zimę 6057

    kabamaiga
    kabamaiga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    sto kolorów kuchni
    Żurawina do mięsa i serów

    Żurawina do mięsa i serów 4181

    Kamila
    Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ogrody babilonu
    żurawina do mięsa

    żurawina do mięsa 7645